Sayfalar

25 Ocak 2011 Salı

YAZ PİDESİ


   MALZEMELER

  Yarım su bardağı sıvıyağ

  Yarım su bardağı süt

  2 yemek kaşığı yoğurt

  1 adet yumurta

  4 adet yufka

  İç malzemesi:

  Peynir, maydanoz

  Domates, biber

  Üzerine sürmek için:

   Yumurta sarısı

   haşhaş tohumu

    YAPILIŞI:

   Yufkayı tezgaha serin.Sıvıyağ, süt, yoğurt ve 1 adet yumurtayı bir kapta karıştırın, yufkanın her yerine sürün.Üzerine ikinci yufkayı serin ve yağlı karışımdan yine her yerine sürün.Yukayı sigara böreği gibi üçgen kesin.Geniş kenarından rulo şeklinde biraz sarın, sivri ucundan da daha az olacak şekilde sarın.Geniş kenarın uçlarını içe doğru bükün.Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi pide şekline getirin.Diğer iki yufkadan da aynı şekilde pideler hazırlayın.


   Peynir ve kıyılmış maydanozdan hazırladığınız iç harcı pidelerin içine doldurun.Kenarlarına yumurta sarısı sürüp, haşhaş tohumu serpin. Peynirlerin üzerine domates ve biber dilimleri koyun.Yağlanmış tepsiye dizip, 180 derecede pişirin.Afiyet olsun.




 

6 yorum:

  1. Şimdi olacaktı çayıma eşlik edecekti ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  2. çok iştah açıcı duruyorlar
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. Pide nefis olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. canımm pide ile de olsa yazı getirdin çok iyi oldu vallahi:)
    ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  5. nefiiisss olmuş..
    eline sağlık:)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. yemek blogspot,

    Yemek bloglarının tanıtımı ile kendini görevli saymış bir blog. Üstlendiği misyon gereği, yemek blogların tanıtımını yapmaktadır.

    Elbette bu işi bilerek yaptığını düşünmektedir. Çünkü, kendisi de bir yemek blog yazarı ve yıllardır sevdiği bu hobisi ile yaşamaktadır.

    Değer verdiğim bloğunuza,
    bloğumda bir sayfa ayırdım ve kendimce tanıtımını yapmaya çalıştım. Yazdıklarımla eksik ve fazlalığımı hoşgörünüze sunar, blog yazarlığınızda başarılarınızın devamını dilerim.

    YanıtlaSil

ZİYARETİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.HER ZAMAN BEKLERİM.