Fırında, ızgarada derken en güzel yöntemi buldum sonunda, közmatikte kestane....Mutlaka deneyenler vardır, denemeyenler de mutlaka denesinler. Çocukluğumda karlı kış akşamlarında sobanın üzerinde pişirdiğimiz kestanelerin tadını hatırlattı bana.Ne demişler "Kestane kebap, yemesi sevap" eee biz bayağı sevap kazandık bu kestaneleri yerken, ne diyeyim darısı başınıza.
Bu arada bilmeyenler için yazıyorum kestaneleriniz kolay soyulsun istiyorsanız, bıçakla çizik attıktan sonra 5 dk. kadar sıcak suda bekletin, sonra pişirin.Afiyet olsun...
Hiç denemedim,ama ilk fırsatta denicem :)
YanıtlaSilGörüntü 10 numara,ne güzel pişmişler..
Afiyet olsun canım..
sevgilerimle..
Ohhh süper olsada yesek ellerine sağlık,sevgiler
YanıtlaSilbayram tatili için kastamonuya gittiğimde sobanın üzerine koyduğumuz közmatikte yapmıştık bizde şahane oluyor canım ellerine sağlık afiyet bal olsun
YanıtlaSilcanımm sevapların bol olsunn:))
YanıtlaSilkestaneyi çok severimm:)
afiyet bal şeker olsun:)
Sevmeyen varmıdır:))
YanıtlaSilEllerine salık canım...
Kestanenin başlı başına bir mutluluk olduğunu düşünüyorum!
YanıtlaSilHarika görünüyorlar.Ellerine sağlık gülüm..
Mutlu pazarlar!
bende bu şekilde yapıyorum
YanıtlaSilhatta közmatik olmadan önce pazardan ucuza aldığım kerep tavasında yapıyordum.
kara kışta en güzel akşam eğlenceliği bence
bu arada kansızlık çekenler için şiddetle tavsiye edilir