Sayfalar

27 Ocak 2011 Perşembe

HAVUÇLU KEK



    Ceviz, tarçın, havuç üçlüsü bu mis kokulu kekte buluştular.Tabi ortaya güzel bir lezzet çıktı.Miktar olarak oldukça fazla olan bu kek, aile bireylerince sevilerek tüketildi.İşte tarifi...
    
     MALZEMELER

  3 adet yumurta

  1,5 su bardağı şeker

  1 çay bardağı sıvı yağ

  2 çay bardağı süt

  2 su bardağı havuç rendesi

  2,5 su bardağı un

  1 su bardağı ceviz (iri parçalanmış)

  1 paket kabartma tozu

  1 paket vanilya

  2 tatlı kaşığı tarçın



   YAPILIŞI

   Yumurta ve şekeri iyice çırpın.Süt, sıvıyağ, un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını ekleyip yine çırpın.Son olarak havuç rendesini ve cevizi ekleyip, kaşıkla karıştırın.Yağlanmış fırın tepsisine dökün.Ben 27x37 ölçülerinde bir tepside pişirdim.170 derecede pişirin.Afiyet olsun...



6 yorum:

  1. kışı hatırlatan bazı lezzetler vardır havuçlu kekte onlardan işte.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba aynı anneciğimin yaptığı gibi olmuş .Ne güzel kokardı mis gibi sevgiler elinize sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Pişerken eminimki etrafa nefis bir koku yayılmıştır ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  4. Mis gibi çok sevdiğim bir öğretmen arkadaşım yapardı görüntü onunkini hatırlattı bana.Ellerine sağlık canım.Hayırlı cumalar.

    YanıtlaSil
  5. havuç keke çok yakışıyor canımm ellerine sağlık:)
    pek severim bende:)
    nefis görünüyor..

    YanıtlaSil

ZİYARETİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.HER ZAMAN BEKLERİM.