Sayfalar

1 Şubat 2011 Salı

PIRASALI BÖREK


     Bir çok blogda görüpte ben de yapayım, bakalım nasılmış, dediğim pırasalı böreği yaptım sonunda.Yani ne desem evet güzeldi ama sık sık yapacak kadar da değil yani...Belkide pırasayı çok sevmediğim içindir, börek içi sıralamamda 1 numara ıspanak, 2 numara peynir, 3 ise kıymalı patates şeklinde gidiyor.Yine de ön yargılı değilim nasılmış diye denedim, sizde denemek isterseniz işte tarifi...

     MALZEMELER

  4 adet yufka

  250 gr. pırasa

  1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

  beyaz peynir(isteğe bağlı ancak tavsiye olunur)

  1 adet yumurta

  2 yemek kaşığı yoğurt

  tuz, karabiber

  1 yumurta sarısı(Üzerine sürmek için)

  Yufkalara sürmek için:

  2 çay bardağı su

  1,5 çay bardağı sıvı yağ

      YAPILIŞI

  Pırasaları yıkadıktan sonra mümkün olduğunca incecik kıyın.Peynirleri, yoğurt, yumurta tuz ve karabiberi de ekleyip iyice karıştırın.İç malzemeniz hazır.

  Bir yufkayı tezgaha serin üzerine  yağlı sulu karışımdan sürün üzerine ikinci yufkayı serip, onun üzerine de yağlı sulu karışımdan sürün.Yufkaları sigara böreği gibi kesin ve iç malzemesinden koyup  sarın.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.Kalan iki yufkadanda aynı şekilde börekleri hazırlayın.180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun...




   

8 yorum:

  1. ben pırasalı harca kıymada koyarım daha güzel oluyor böyle sırf pırasalı hiç denemedim ama görünüşüne bakılırsa güzel olmuş canım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. pırasalı çok iyi bir fikir arkadaşım.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. Sadece pırasayı bende daha önce denedim ama ağır geldi.ara sıra yapılınca dediğin gibi daha güzel oluyor.ellerine sağlık ama nefis görünüyor.Şimdi olsa hayır demezdim.

    YanıtlaSil
  4. goruntu cok guzel ama ispanakli boregin yerini bencede hic birsey tutmuyor.ellerine emegine saglik

    YanıtlaSil
  5. Bende ilk denediğimde çok tereddütlerim vardı ama yapınca iyikide denemişimö dedim elelrine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  6. Canım ellerine sağlık.Ben pıralı böreğe pastırmada koyuyorum eşimde yesin diye:)

    YanıtlaSil
  7. canımm ellerine emeklerine sağlık..
    bende çok merak ediyorum ama denemeye fırsat olmadı hani:)

    YanıtlaSil
  8. yüreğinize sağlık nefis börekler

    YanıtlaSil

ZİYARETİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.HER ZAMAN BEKLERİM.