24 Haziran 2010 Perşembe

MERCİMEK ÇORBASI


    Takvimler 24 Haziran'ı gösterirken, benim şimdi buz gibi limonata ya da soğuk yenen bir tatlı tarifi vermem gerekirken, bu yağmurlu , serin Eskişehir havasında sıcacık bir çorbayla burdayım.Evet evet kararımı verdim yaz gelmeyecek bence...Neyse çorbamızı içip oturalım bari...


    MALZEMELER

 1 kase kırmızı mercimek

 1 adet kuru soğan

 1 yemek kaşığı un

 1 yemek kaşığı salça

 tuz, su, sıvıyağ, nane


    YAPILIŞI

  Bir çok kişi zaten biliyordur mercimek çorbası yapmayı.Arşivimde bulunsun istedim.Hala bilmeyen varsa öğrensin, bilenlere de hatırlatmış olayım.İşte tarif...

   Tencereye yağı koyun, yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavurun, unu ekleyin ve kavurun.

   Mercimekleri iyice yıkayın, tencereye ekleyin, salça ve su katıp mercimekler yumuşayana kadar pişirin.

   Mercimekler iyice pişince el blendırı yardımıyla çorbayı iyice özleştirin.Tuzunu katın, koyuysa biraz su ekleyip kıvamını ayarlayın.Nane  ekleyip servis edin.

   Afiyet olsun...
  
  

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Footer