Herkese merhaba, sevgili Öznur'un bloğunda görüp denediğim bir tarif vermek istiyorum sizlere .Biz çok beğendik ve sıkça yapar olduk.Sizlere de denemenizi tavsiye ederim.İşte tarifi...
MALZEMELER
3 adet patlıcan(Biraz büyükçe)
300 gr kıyma
1 adet sogan
1 yemek kaşığı salca
1 adet domates
Bir tutam maydanoz
tuz,karabiber,pulbiber,kekik
1 çay bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI
Patlıcanı yıkayıp saplarının yapraklarını kesin.Patlıcanın alt kenarından başlayıp ince uzunlamasına sap kısmına kadar kesin.Her dilim bir cm'den fazla olmayacak şekilde kesin.
Kıymalı harç için tavaya biraz sıvı yağ koyup üzerine küçük doğradığıız soğanı koyup kavurun, üzerine kıymayı koyup iyice kavurduktan sonra salça ve domatesi koyup güzelce pisirin en son baharatları atıp ocağı kapattıktan sonra içine ince kıydığınız maydanozu katıp karıştırın.
Fırın tepsisini biraz yağlayıp üzerine patlıcanı dilim dilim olcak şekilde serip ,aralarına birer kaşık kıymalı harçtan koyun her yerini güzelce bu şekilde doldurduktan sonra bir çay bardağından kalan sıvı yağı patlıcanın üzerine gezdirip tepsinin üzerini alüminyum folyoyla kaplayıp ısıtılmış fırında ilk önce yumuşayana kadar pişirip, sonra folyosunu çıkarıp üzerini kızarttıktan sonra servis yapın.Herkese afiyet olsun...
17 yorum:
bol kıymalı yemeklerisağlık sorunları nedeniyle pek yiyemesemde görüntü harika canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
merhaba, patlıcanı ara sıra bende böyle yaparım çok güzel görünüyor ellerinize sağlık....
canım ellerine emeklerine sağlık kesinlikle şahane bir tarif:))
yaz gelsin yapıcam bol bol:)
Harika görünüyor ellerine sağlık,sevgiler
ELINIZE SAGLIK COK GUZEL GOZUKUYOR... YAZ AYLARI YAKLASIRKEN BIR KAZ DAHA PATLICANLAR BIBERLER AKLA GELDI TABIKI....
BLOGUNUZUN YENI IZLEYICISIYIM.... ZEVKLE TAKIPEDICEM...
MEMOLİNİNANNESİ
Çok lezzetli görünüyor,ellerine sağlık....evgilerrrrr...
musakkaya benziyor ama kızartmamıssın,sunumu değişik olmus.bende deneyeceğim:)
PATLICANI BENDE BİR GÜN BÖYLE YAPMAK İSTİYORDUM AMA PİİŞERMİ ACABA DİYE TEREDDÜT EDİYORUDM. sENDE GÖRÜNCE DENEMEYE KARAR VERDİM. ELLERİNE SAĞLIK CANIM.
değişikmiş sunumuda çok güzelmiş ellerine sağlık canım
ben patlicanlari enlemesine böyle ayirarak yapiyordum ama böyle de cok güzel görünüyor
eLLERİNE SAĞLIK HARİKA OLMUŞ ARKADAŞIM HAYIRLI CUMALAR..
Kesinlikle denemeliyim bu tarifi..
Patlıcanı çok seviyorum.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
Ellerinize sağlık nefis görünüyor.
Selamlar;
Harika bir görüntü nefis olmuş ellerine sağık canım.
malum urfa diyarbakır tarafları et ve patlıcan tüketimi konusunda birinci :D eşim de urfalı olduğu için evimizden bu iki gıda hiç eksik olmuyor.. sık sık karnıyarık, patlıcanlı islim kebabı vs yapıyorum.. bu patlıcan dilme yemeği de eşim için hem değişik hem de hoş bir lezzet olacak.. mutlaka deneyeceğim ve hemen kendi blogumda paylaşacağım tarif için teşekkürler :)
Patlıcan nefis görünüyor, ellerine sağlık.
Hayırlı Bayramlar...
Ellerine saglik canim seninkide cok guzel gorunuyor afiyet olsun , bende yapmak icin yazi bekliyorum :) burda patlicani ancak yazin seviyorum
Yorum Gönder