Bir çok blogda görüpte ben de yapayım, bakalım nasılmış, dediğim pırasalı böreği yaptım sonunda.Yani ne desem evet güzeldi ama sık sık yapacak kadar da değil yani...Belkide pırasayı çok sevmediğim içindir, börek içi sıralamamda 1 numara ıspanak, 2 numara peynir, 3 ise kıymalı patates şeklinde gidiyor.Yine de ön yargılı değilim nasılmış diye denedim, sizde denemek isterseniz işte tarifi...
MALZEMELER
4 adet yufka
250 gr. pırasa
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
beyaz peynir(isteğe bağlı ancak tavsiye olunur)
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
tuz, karabiber
1 yumurta sarısı(Üzerine sürmek için)
Yufkalara sürmek için:
2 çay bardağı su
1,5 çay bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI
Pırasaları yıkadıktan sonra mümkün olduğunca incecik kıyın.Peynirleri, yoğurt, yumurta tuz ve karabiberi de ekleyip iyice karıştırın.İç malzemeniz hazır.
Bir yufkayı tezgaha serin üzerine yağlı sulu karışımdan sürün üzerine ikinci yufkayı serip, onun üzerine de yağlı sulu karışımdan sürün.Yufkaları sigara böreği gibi kesin ve iç malzemesinden koyup sarın.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.Kalan iki yufkadanda aynı şekilde börekleri hazırlayın.180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun...
8 yorum:
ben pırasalı harca kıymada koyarım daha güzel oluyor böyle sırf pırasalı hiç denemedim ama görünüşüne bakılırsa güzel olmuş canım ellerine sağlık
pırasalı çok iyi bir fikir arkadaşım.ellerine sağlık.öpüyorum.
Sadece pırasayı bende daha önce denedim ama ağır geldi.ara sıra yapılınca dediğin gibi daha güzel oluyor.ellerine sağlık ama nefis görünüyor.Şimdi olsa hayır demezdim.
goruntu cok guzel ama ispanakli boregin yerini bencede hic birsey tutmuyor.ellerine emegine saglik
Bende ilk denediğimde çok tereddütlerim vardı ama yapınca iyikide denemişimö dedim elelrine sağlık canım...
Canım ellerine sağlık.Ben pıralı böreğe pastırmada koyuyorum eşimde yesin diye:)
canımm ellerine emeklerine sağlık..
bende çok merak ediyorum ama denemeye fırsat olmadı hani:)
yüreğinize sağlık nefis börekler
Yorum Gönder