Sayfalar

3 Eylül 2010 Cuma

FIRINDA ETLİ PATLICAN


   Hafif bir patlıcan yemeği yemek istiyorsanız buyrun tarife...

    MALZEMELER

  3 adet orta boy kemer patlıcan

  300-400 gr. dana kuşbaşı

  2-3 adet sivri biber

  3 diş sarımsak

   SOSU İÇİN:

  1 yemek kaşığı un

  1 yemek kaşığı domates salçası

  1,5 su bardağı su

  sıvı yağ, tuz, karabiber

    YAPILIŞI

  Patlıcanları alacalı soyun, uzun uzun ya da halka halka dilimleyin, tuzlu suda yaklaşık 20 dk.bekletin.

  Dana etlerini bir tencerede iyice yumuşayana kadar pişirin, piştikten sonra tuzunu ekleyin.

  Küçük bir tencereye sıvı yağı koyun, biraz ısınınca unu katın kavurun.Ardından salçayı ekleyip, biraz daha kavurun.Suyunu katıp çırpma teliyle sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.Tuzunu eklemeyi de unutmayın.Biraz karabiber de katabilirsiniz.Sosunuz hazır.( Bu sosu başta tavuk yemekleri olmak üzere bir çok fırın yemeğinde kullanabilirsiniz.Çok güzel bir lezzet veriyor.)İsterseniz bu sosu domatesle de hazırlayabilirsiniz.Ben iki türlü de pişirdim.Salçalısı sanki biraz daha lezzetliydi.Tabi herkesin damak tadı farklı...

  Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp, elinizle hafifçe sıkın, fırın tepsisine dizin,(kızartmadan, çiğ halde) üzerine pişen etleri koyun, sivri biberleri istediğiniz şekilde dilimleyip, etlerin üzerine yerleştirin.İnce doğradığınız sarımsakları da ilave edin.Pişirdiğiniz sosu da dökerek 180 derecelik fırında patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin.

18 yorum:

  1. ellerine sağlık.. bende evdeki patlıcanlarla ne yapayım diye düşünüp duruorum..

    YanıtlaSil
  2. Nefis görünüyor çok iştah açıcı ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. canımm ellerine sağlık pek güzel görünüyor:))
    patlıcanlı herşeye varımm:))
    hayırlı cumalar..
    mutlu günler..

    YanıtlaSil
  4. Patlıcan olsun da neli olursa olsun dıyecek kadar sevıyorum bu sebzeyı.
    Ellerıne sağlık bereketi bol olsun..

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Patlıcanlar kızartılmadığı için çok hafif olmuştur,nefis görünüyor.Elinize sağlık.Hayırlı cumalar.

    YanıtlaSil
  6. Denemek isterim.Ellerine sağlık.Sevgilerrrr....

    YanıtlaSil
  7. kesinlikle patlıcan..
    ellerinize sağlık saevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Patlicanin her turlusune bayiliriz biz ailecek. Icine patlican girdimi tamamdir o yemek. Ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  9. bir patlıcan delisi olarak görüntüye bittim. Harika olmuş denemek lazımen kısa sürede.hayırlı sahurlar...

    YanıtlaSil
  10. Patlıcanlı her yemeğe bayılırım,nefis gözüküyor ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  11. patlıcanlı üstelik de kızartmadan yapmışsın hemen geldim bir dahaki sefere bu şekilde yapsam iyi olacak:)
    ellerine sağlık canım sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  12. ♥ Kuran-ı Kerim'de Kadir Gecesi için Leyletül kadri hayrun min elfi şehrin yani Kadir Gecesi bin aydan hayırlı bir gecedir diye buyuruluyor. Bu nedenle bu geceyi ihya edelim.. Kadir gecen hayırlı olsun..

    YanıtlaSil
  13. Binlerce çiçek var, ama gül başka. Milyonlarca insan var, ama dost başka. Milyarlarca gün var, ama bugün başka, Kadir geceniz mübarek olsun.

    YanıtlaSil
  14. Merhaba bende denedim ama eksik kalan bişey var sanki neyi eksik yaptım bilmiyorum patlıcanlarım çiğ kaldı :(sizinki harika gözüküyor bir daha denemem için püf noktalarını yazmanızı rica ediyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Sevgili okuyucum,patlıcanların pişmediğini belirtmiş,püf noktalarını yazmamı rica etmişsin; Patlıcanları kalın mı dilimledin acaba ya da sosu az gelmiş de olabilir.Bir daha denediğinde pişirme sırasında kontrol için patlıcanlara çatal batırıp yumuşaklığını kontrol edebilirsin, etler kızarıp hala istediğin gibi pişmediğini düşünürsen de tepsinin üzerini alüminyum folyoyla kapatıp pişir derim.
    Aklıma gelenler bunlar, tekrar denediğinde sonucu yazarsan sevinirim.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. çok teşekkür ederim ilk fırsatta tekrar deneyeceğim :)sizinlede paylaşıcam muhakkak sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Beğenmedim damak tadımıza uymadı patlicani cok severiz ama kızartmadan konulduğu için mıdır nedir patlicanlari ayiri etleri yedik:(

    YanıtlaSil
  18. Patlıcanlar kızartılmadan konulduğu için daha hafif bir yemek oluyor aslında.Deneyen pek çok kişi beğendi ama damak tadınıza uymadıysa bilemem tabi.

    YanıtlaSil

ZİYARETİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.HER ZAMAN BEKLERİM.