Çok fazla acı tüketen bir aile değiliz ama evde bu tür şeylerin bulunmasından yanayım.Kış aylarında bir çok yemeğin yanında güzel gittiği gibi misafirleriniz için de bir seçenek olabiliyor.Ben 1 kg biberden hazırlıyorum turşumu bize bir kış yetiyor.Şu an pazarlarda bolca var bu biberlerden, yapamak istiyorsanız tam zamanı derim.Tarifi sevgili Cevriye ablamdan almıştım.
MALZEMELER
1 kg Maraş biberi için;
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı üzüm sirkesi
Yarım çay bardağından biraz az tuz
5,6 diş sarımsak
YAPILIŞI
Biberleri yıkayıp genişbir tencereye koyun.Üzerine diğer malzemelerin hepsini atın.Tencerenin kapağını kapatıp pişirin.Ara sıra kontrol edin.Biberler yumuşadığında hazırdır.
Notlar:
Kullanılan çay bardakları normal boyutta olanlardan,büyüklerden değil.
Soğuduktan sonra cam kavanoza koyup buzdolabında saklayın.
Pişerken mutfak pencereniz açık olsun ve aspiratörünüz en yüksek ayarda çalışsın ki acı buharlar genizinizi yakmasın.
Acı ile aram iyi değil lakin eş sever..
YanıtlaSilBen de sık tüketmediğimiz halde kışa azı tursu yaparım.
Tarifini deniyeceğim Zeytinyağı hiç ilave etmemişdim lezzetine lezzet katmışdır.
Ellerine sağlık bereketi bol olsun afiyetle..
Sevgiler..
Gerçekten bizde çok acı sevmeyiz ama evde bu tür şeyler bulunması gerekli.Bazen bir tabak kuru fasülyenin yanında minik minik ağzım burnum yana yana yiyorum:)
YanıtlaSilkendi adıma ben hiç acı yemem istesemde yiyemem ama misafirler ikram için bizde yapıyoruz azıcık:))
YanıtlaSilAcıya ve turşuya bayılırım.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilKışın acıyı daha çok tüktiyoruz. Değişik bir tarif. Ellerine sağlık
YanıtlaSilbayılırım acıya, ellerine sağlık.
YanıtlaSilAcısı değil ama acı olmayanı ile yapabilirim bu turşuyu hazır benim oğlanlar turşu krizine girmişken buda değişik bir alternatif olacaktır..
YanıtlaSilYapılışıda çok ilginç geldi
ellerine sağlık..
olsun acı yemesekte evde olması iyi oluyor kışın aranıyor turşu
YanıtlaSilellerine sağlık canım
değişik bir tarif olmuş ellerine sağlık canım afiyetler olsun sevgiler
YanıtlaSilYapılan herşeye saygı duyarım,çok lezzetli görünüyor,ellerine sağlık.sevgilerrrr...
YanıtlaSilKadir gecesi bu gece.Gecenin kadrini bilenlerin gecesi.Kadri büyük bir kitab, kadri büyük bir meleğin diliyle kadri büyük bir elçinin eliyle kadri büyük bir ümmete indirildi bu gece. Farkında mısın kadrin ne kadar yüksekte. Farkında mısın hatırın ne kadar el üstünde. Haydi, durma, varlığını dilinin ucuna taşı!
YanıtlaSilDua dua göğe yürü..Haydi, durma, hasretlerini nefeslerine taş.Dua dua göğe yürü..
Cici kandiller gülüm,acıya bayılırım,harika görünüyor!
BEN BAYILIRIM ACIYA TAM BANA GÖRE ELLERİNİZE SAĞLIK
YanıtlaSilYapmak istiyorum ama şeker konusunda tereddütteyim tadını bozmuyor mu?
YanıtlaSilMayısçiçeği, şeker kesinlikle tadını bozmuyor, denemenizi tavsiye ederim.
YanıtlaSilBu turşu susuzmu oluyor
YanıtlaSilTatlımsı olurmu acaba yaptım ama
YanıtlaSil