Sayfalar

31 Ağustos 2010 Salı

MARAŞ BİBERİ TURŞUSU



    Çok fazla acı tüketen bir aile değiliz ama evde bu tür şeylerin bulunmasından yanayım.Kış aylarında bir çok yemeğin yanında güzel gittiği gibi misafirleriniz için de bir seçenek olabiliyor.Ben 1 kg biberden hazırlıyorum turşumu bize bir kış yetiyor.Şu an pazarlarda bolca var bu biberlerden, yapamak istiyorsanız tam zamanı derim.Tarifi sevgili Cevriye ablamdan almıştım.

    MALZEMELER

  1 kg Maraş biberi için;

  1 çay bardağı toz şeker

  1 çay bardağı zeytinyağı

  1 çay bardağı üzüm sirkesi

  Yarım çay bardağından biraz az tuz

  5,6 diş sarımsak


   YAPILIŞI

    Biberleri yıkayıp genişbir tencereye koyun.Üzerine diğer malzemelerin hepsini atın.Tencerenin kapağını kapatıp pişirin.Ara sıra kontrol edin.Biberler yumuşadığında hazırdır.

  Notlar:

     Kullanılan çay bardakları normal boyutta olanlardan,büyüklerden değil.

     Soğuduktan sonra cam kavanoza koyup buzdolabında saklayın.

     Pişerken mutfak pencereniz açık olsun ve aspiratörünüz en yüksek ayarda çalışsın ki acı buharlar genizinizi yakmasın.


16 yorum:

  1. Acı ile aram iyi değil lakin eş sever..
    Ben de sık tüketmediğimiz halde kışa azı tursu yaparım.
    Tarifini deniyeceğim Zeytinyağı hiç ilave etmemişdim lezzetine lezzet katmışdır.

    Ellerine sağlık bereketi bol olsun afiyetle..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten bizde çok acı sevmeyiz ama evde bu tür şeyler bulunması gerekli.Bazen bir tabak kuru fasülyenin yanında minik minik ağzım burnum yana yana yiyorum:)

    YanıtlaSil
  3. kendi adıma ben hiç acı yemem istesemde yiyemem ama misafirler ikram için bizde yapıyoruz azıcık:))

    YanıtlaSil
  4. Acıya ve turşuya bayılırım.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Kışın acıyı daha çok tüktiyoruz. Değişik bir tarif. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. bayılırım acıya, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Acısı değil ama acı olmayanı ile yapabilirim bu turşuyu hazır benim oğlanlar turşu krizine girmişken buda değişik bir alternatif olacaktır..
    Yapılışıda çok ilginç geldi
    ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  8. olsun acı yemesekte evde olması iyi oluyor kışın aranıyor turşu
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  9. değişik bir tarif olmuş ellerine sağlık canım afiyetler olsun sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Yapılan herşeye saygı duyarım,çok lezzetli görünüyor,ellerine sağlık.sevgilerrrr...

    YanıtlaSil
  11. Kadir gecesi bu gece.Gecenin kadrini bilenlerin gecesi.Kadri büyük bir kitab, kadri büyük bir meleğin diliyle kadri büyük bir elçinin eliyle kadri büyük bir ümmete indirildi bu gece. Farkında mısın kadrin ne kadar yüksekte. Farkında mısın hatırın ne kadar el üstünde. Haydi, durma, varlığını dilinin ucuna taşı!
    Dua dua göğe yürü..Haydi, durma, hasretlerini nefeslerine taş.Dua dua göğe yürü..

    Cici kandiller gülüm,acıya bayılırım,harika görünüyor!

    YanıtlaSil
  12. BEN BAYILIRIM ACIYA TAM BANA GÖRE ELLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  13. Yapmak istiyorum ama şeker konusunda tereddütteyim tadını bozmuyor mu?

    YanıtlaSil
  14. Mayısçiçeği, şeker kesinlikle tadını bozmuyor, denemenizi tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  15. Tatlımsı olurmu acaba yaptım ama

    YanıtlaSil

ZİYARETİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.HER ZAMAN BEKLERİM.