Sayfalar

30 Eylül 2010 Perşembe

ÇITIR TAVUK


    Bu nefis, çıtır çıtır tavukları sevgili Eylem'in mutfağında görmüştüm. Parmak tavuk demiş adına ama siz nefis tavuk da diyebilirsiniz. İyi ki denemişim kızlarım da bayıldı, Nilsu prensesim ilk kez tavuğu bu kadar severek yedi, Gülce zaten bayıldı, anneciğim nefis nefis diyerek yedi tatlım benim. Daha ne diyeyim yani denemeyen herkese tavsiye ediyorum.Tarifi aynen Eylem'in mutfağındaki gibi aktarıyorum,tek fark tavuklarım büyük olduğu için ben iki tane yumurta kullandım, isterseniz buradan da bakabilirsiniz.Kolay gelsin...

     MALZEMELER

  2 adet tavuk göğsü

  2 adet yumurta

  bir tutam maydanoz

  2-3 diş sarmısak

  tuz,karabiber,pulbiber

  un

  galeta unu

  sıvıyağ(kızartmak için)



    YAPILIŞI:

  Tavukları,parmak kalınlığında yani şerit halinde doğrayın.Ayrı bir kapta yumurta,dövülmüş sarmısak,kıyılmış maydanoz ve baharatları karıştırın.Şerit halinde doğradığınız tavukları tek tek una bulayıp bu karışıma atın.1-2 saat bu karışımda beklesin.Sonra soslu tavukları galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartın.Afiyetle yiyin, yine söylüyorum, mutlaka deneyin... 




8 yorum:

  1. gerçekten nefis olmuşlar eylemin de seninde ellerine sağlık
    bende de yarın buna benzer bir tarif var kalplar birmiş:)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Beğenilmicek gibi değil ki :) çok çıtır ve nefis duruyorlar gerçekten,ellerine sağlık canım,çocuklar sevince insan ayrı bir mutlu oluyor değil mi :) sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. Mutlaka deneyeceğim. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Ellerine saglik, goruntusu bile harika.

    YanıtlaSil
  5. Nefis görünüyor,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. mm bayılırım çıtır tavuğa ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. önce çiğden nasıl olur diye düşünmedim değil ama sonuç mükemmel şiddetle tavsiye edilir benim ufaklıklar özellikle bayıldılar ..tarif için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  8. bendesizin gibim bolg açmak istiyorum ama birtürlü beceremedim yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil

ZİYARETİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.HER ZAMAN BEKLERİM.