MALZEMELER
3 su bardağı portakal suyu (Taze sıkılmış)
3 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
Yarım limon suyu
HAZIRLANIŞI
Portakal suyu, şeker, limon suyu ve 2 bardak suyu tencereye alıp ocağın altını açın.Karışım kaynamaya yaklaştığında 1 bardak suda erittiğiniz nişastayı ocaktaki karışıma ekleyin ve bu sırada hızlıca karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın.
Kaselere paylaştırdığınız peltenizi ilk sıcağı çıktıktan sonra buzdolabına kaldırın.3-4 saat sonra servise hazır.Herkese afiyet olsun.
NOT: İsterseniz limon suyu katmayabilirsiniz, ancak hoş bir maşhoşluk verdiği için tavsiye ederim.Ayrıca kaselerin içine birer adet petibör büskivi de koyabilirsiniz.
Ellerinize emklerinize saglik nefis görünüyor afiyetler olsun
YanıtlaSilpastaların üstüne de harika olur.ellerine saglık.
YanıtlaSil