Sayfalar

31 Mart 2011 Perşembe

PATLICAN DİLME


    Herkese merhaba, sevgili Öznur'un bloğunda görüp denediğim bir tarif vermek istiyorum sizlere .Biz çok beğendik ve sıkça yapar olduk.Sizlere de denemenizi tavsiye ederim.İşte tarifi...


       MALZEMELER

   3 adet patlıcan(Biraz büyükçe)

   300 gr kıyma

   1 adet sogan

   1 yemek kaşığı salca

   1 adet domates

   Bir tutam maydanoz

   tuz,karabiber,pulbiber,kekik

   1 çay bardağı sıvı yağ

 

      YAPILIŞI


   Patlıcanı yıkayıp saplarının yapraklarını  kesin.Patlıcanın alt kenarından başlayıp ince uzunlamasına sap kısmına kadar kesin.Her dilim bir cm'den fazla olmayacak şekilde kesin.


      Kıymalı harç için tavaya biraz sıvı yağ koyup üzerine küçük doğradığıız soğanı koyup kavurun, üzerine kıymayı koyup iyice kavurduktan sonra salça ve domatesi koyup güzelce pisirin en son baharatları atıp ocağı kapattıktan sonra içine  ince kıydığınız maydanozu katıp karıştırın.

     Fırın tepsisini biraz yağlayıp üzerine patlıcanı dilim dilim olcak şekilde serip ,aralarına birer kaşık kıymalı harçtan koyun her yerini güzelce  bu şekilde doldurduktan sonra bir çay bardağından kalan sıvı yağı patlıcanın üzerine gezdirip tepsinin üzerini alüminyum folyoyla kaplayıp ısıtılmış fırında ilk önce yumuşayana kadar pişirip, sonra folyosunu çıkarıp üzerini kızarttıktan sonra servis yapın.Herkese afiyet olsun...

 


17 yorum:

  1. bol kıymalı yemeklerisağlık sorunları nedeniyle pek yiyemesemde görüntü harika canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. merhaba, patlıcanı ara sıra bende böyle yaparım çok güzel görünüyor ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
  3. canım ellerine emeklerine sağlık kesinlikle şahane bir tarif:))
    yaz gelsin yapıcam bol bol:)

    YanıtlaSil
  4. Harika görünüyor ellerine sağlık,sevgiler

    YanıtlaSil
  5. ELINIZE SAGLIK COK GUZEL GOZUKUYOR... YAZ AYLARI YAKLASIRKEN BIR KAZ DAHA PATLICANLAR BIBERLER AKLA GELDI TABIKI....

    BLOGUNUZUN YENI IZLEYICISIYIM.... ZEVKLE TAKIPEDICEM...
    MEMOLİNİNANNESİ

    YanıtlaSil
  6. Çok lezzetli görünüyor,ellerine sağlık....evgilerrrrr...

    YanıtlaSil
  7. musakkaya benziyor ama kızartmamıssın,sunumu değişik olmus.bende deneyeceğim:)

    YanıtlaSil
  8. PATLICANI BENDE BİR GÜN BÖYLE YAPMAK İSTİYORDUM AMA PİİŞERMİ ACABA DİYE TEREDDÜT EDİYORUDM. sENDE GÖRÜNCE DENEMEYE KARAR VERDİM. ELLERİNE SAĞLIK CANIM.

    YanıtlaSil
  9. değişikmiş sunumuda çok güzelmiş ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  10. ben patlicanlari enlemesine böyle ayirarak yapiyordum ama böyle de cok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  11. eLLERİNE SAĞLIK HARİKA OLMUŞ ARKADAŞIM HAYIRLI CUMALAR..

    YanıtlaSil
  12. Kesinlikle denemeliyim bu tarifi..
    Patlıcanı çok seviyorum.
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Ellerinize sağlık nefis görünüyor.


    Selamlar;

    YanıtlaSil
  14. Harika bir görüntü nefis olmuş ellerine sağık canım.

    YanıtlaSil
  15. malum urfa diyarbakır tarafları et ve patlıcan tüketimi konusunda birinci :D eşim de urfalı olduğu için evimizden bu iki gıda hiç eksik olmuyor.. sık sık karnıyarık, patlıcanlı islim kebabı vs yapıyorum.. bu patlıcan dilme yemeği de eşim için hem değişik hem de hoş bir lezzet olacak.. mutlaka deneyeceğim ve hemen kendi blogumda paylaşacağım tarif için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  16. Patlıcan nefis görünüyor, ellerine sağlık.
    Hayırlı Bayramlar...

    YanıtlaSil
  17. Ellerine saglik canim seninkide cok guzel gorunuyor afiyet olsun , bende yapmak icin yazi bekliyorum :) burda patlicani ancak yazin seviyorum

    YanıtlaSil

ZİYARETİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.HER ZAMAN BEKLERİM.