MALZEMELER:
4 adet orta boy kabak
2 adet yumurta
maydanoz, dere otu
tuz, karabiber, kırmızı biber
un
1 fiske karbonat
kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI:
Kabukları soyulan kabaklar rendelenir.İçine iki adet yumurta, ince kıyılmış maydanoz ve dereotu, tuz, karabiber, kırmızıbiber, karbonat katılarak karıştırılır.Un azar azar katılarak kıvamı ayarlanır.Çok sulu olmaması gerekir.
Teflon tavaya biraz yağ koyun ısıtın, bir kaşık mücveri ekleyip önlü arkalı pişirin.Kağıt havlu serilmiş bir tabağa alarak fazla yağını aldırın.Sarımsaklı yoğurtla servis yapın.Afiyet olsun...
ben bu kabak mücverini çocukluğumda ve sonrasında sevmezdim şimdi ise bayılıyorum eline sağlık
YanıtlaSilsevgiler..
Ellerine saglik, kokusu buralara kadar geldi.
YanıtlaSilellerine sağlık canımm en son mısırlısını yaptımm mücverin her haline bayılıyorum:)
YanıtlaSilÇok güzel olmuş ellerine sağlık canım. Akşam çayımın yanına alıp yerine sevgilerimi bırakıyorum.
YanıtlaSilçok güzel görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilNe güzel görünüyor,ellerine sağlık gülüm.
YanıtlaSilCici cumalar..
Ellerine sağlık bayılırım mücvere:)
YanıtlaSilCanım tarifini yaptım. Harika oldu.Ellerine sağlık.
YanıtlaSil