Sayfalar

14 Ekim 2010 Perşembe

MÜCVER


  MALZEMELER:

 4 adet orta boy kabak

 2 adet yumurta

 maydanoz, dere otu

 tuz, karabiber, kırmızı biber

 un

 1 fiske karbonat

 kızartmak için sıvı yağ



     YAPILIŞI:

    Kabukları soyulan kabaklar rendelenir.İçine iki adet yumurta, ince kıyılmış maydanoz ve dereotu, tuz, karabiber, kırmızıbiber, karbonat katılarak karıştırılır.Un azar azar katılarak kıvamı ayarlanır.Çok sulu olmaması gerekir.

      Teflon tavaya biraz yağ koyun ısıtın, bir kaşık mücveri ekleyip önlü arkalı pişirin.Kağıt havlu serilmiş bir tabağa alarak fazla yağını aldırın.Sarımsaklı yoğurtla servis yapın.Afiyet olsun...

8 yorum:

  1. ben bu kabak mücverini çocukluğumda ve sonrasında sevmezdim şimdi ise bayılıyorum eline sağlık
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Ellerine saglik, kokusu buralara kadar geldi.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canımm en son mısırlısını yaptımm mücverin her haline bayılıyorum:)

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel olmuş ellerine sağlık canım. Akşam çayımın yanına alıp yerine sevgilerimi bırakıyorum.

    YanıtlaSil
  5. çok güzel görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Ne güzel görünüyor,ellerine sağlık gülüm.
    Cici cumalar..

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık bayılırım mücvere:)

    YanıtlaSil
  8. Canım tarifini yaptım. Harika oldu.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

ZİYARETİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.HER ZAMAN BEKLERİM.