Sayfalar

28 Ekim 2010 Perşembe

KARNIYARIK



    MALZEMELER

 4 adet patlıcan

 200 gr. kıyma

 1 adet kuru soğan

 2 adet domates

 2 adet yeşil biber

 tuz, karabiber, köri, kimyon

 2 diş sarımsak

 sıvıyağ

   YAPILIŞI

   Alacalı soyulan patlıcanlar, önlü arkalı kızartılır.Tepsiye alınarak ortaları dikkatlice açılır.
   Tavaya biraz yağ konularak soğanlar kavrulur, hemen ardından ince doğranmış biberler de kavrulur, kıyma eklenerek iyice kavrulur.Doğranmış dometesler eklenir, tuz ve baharatlar, ince doğranmış sarımsak da eklenip arada karıştırılarak iyice pişirilir.
     Hazırlanan iç malzemesi patlıcanların içlerine doldurulur.Tepsiye biraz salçalı su konularak fırınlanır.Yanında pilavla afiyetle yenilir.


3 yorum:

  1. Harika,harika..En sevdiğim yemektir benim :) asla hayır diyemem,ellerine sağlık,çok ama çok güzel olmuş..Afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  2. klasiklerimizden baş taclarımızdan... nefis olmuş elinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Oooyyy kii ne oyy :)
    Bayılırım! Görüntü de enfes, acıkmamaya ve ağzımın sulanmamasına hiçbir mani yok. :)
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

ZİYARETİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.HER ZAMAN BEKLERİM.