Patatesi sevmeyen yoktur herhalde.Çocuklar başta olmak üzere özellikle de kızartmasına bayılır herkes.Ben haşlanmışını da severim, püresini de, yemeğini de, salatasını da, böreğini de...Türk mutfağının vazgeçilmez sebzesi olan patatesi bir de böyle denemek ister misiniz?
MALZEMELER
3 adet haşlanmış patates
1 kase yoğurt
1 kaşık mayonez (İsteğe bağlı)
Bir tutam dereotu
1 diş sarımsak, tuz
kornişon turşu, pulbiber
YAPILIŞI
Haşlanmış patatesler küçük küçük, küp şeklinde doğranır.Dereotları ince doğranır.Sarımsaklı yoğurt hazırlanır.İçine; dereotu, doğranmış patatesler eklenir, tuz da katılarak karıştırılır.İsteğe bağlı olarak mayonez de ekleyebilirsiniz.Ben çok sevmediğim için katmıyorum.Kornişon turşu ve pul biberle süsleyin servise hazır.Herkese afiyet olsun.
Ellerıne sağlık yaz mevsımı için ideal bir tarif..
YanıtlaSilBesleyici doyurucu tek başına bile..
Patatesi sevmeyen yoktur bencede :) Ben zaten çocukluğumda tm bir patates canavarıydım :) Halen de öyleyim.Her türlüsü kabulümdür.Bu şekilde hiç yemedim,ama çok nefis gözüküyor.Bigün denicem inşallah..Ellerine sağlık.Hayırlı cumalar
YanıtlaSilcanım ne güzel süslenmiş bu böyle.ye beni diyor resmen.ellerine sağlık arkadaşım.hayırlı cumalar
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık:))
YanıtlaSilbende çok yapıyorum hele bide rendeleyipo kızartıp yapıyorum ki of of yani:))
harika görünüyor salatan canım..
hayırlı cumalar..
mm soğuk soğuk miss ellerine sağlık
YanıtlaSilEllerine saglik. Nefis olmustur. Sevgiler...
YanıtlaSilElinize sağlık bu sıcakta da ancak böyle şeyler yenir.Bende mayonezi sevmiyorum.Sunumu da harika olmuş.Sevgiler
YanıtlaSilÇok güzel bir lezzet,ellerine sağlık,sevgilerr,öptüm....
YanıtlaSilne severim ellerine sağlık bitanem sevgiler
YanıtlaSilCanlarım güzel yorumlarınız için teşekkürler. Öpüyorum hepinizi...
YanıtlaSilBen Merve. Zeynepçiğim bugün nihayet değişik blog uzantısı (blogcu, blog, blogspot vs.) denemelerimden sonra adresine ulaşmayı başardım. Çünkü sadece gizemlitatlar kısmını hatırlıyordum. Şimdi yorumlarıma geleyim. Öncelikle tebrikler harika bir blog olmuş. Nerdeyse bütün tariflerini okudum. Bazılarından edindiğim püf noktaları işime yarayacak. Bu kış ben de acı sos yapmayı düşünüyorum. Sosun kavonozlama aşamasında verdiğin bilgiyi kullanacağım. Ama internette daha güzel bir acı sos tarifi buldum. Kiremitte mantarı yaptım çok fazla su saldı. İnternette araştırdım. Önce mantarları bir tencerede pişirerek sularını salmaları ve toplamaları ondan sonra kiremite alınmaları tavsiye edilmiş. Kaşarpeynirinin de fırından almadan 10 dk. önce koyulması önerilmiş. Çilek sosun mantıklı geldi. Bamya kızartmasını da ilk kez duyuyorum, bunu deneyeceğim. Çökertme kebabı, ekmekten pizza, ıspanaklı ev pidesi, kakaolu ıslak kek , yoğun kakaolu kek bunları ve daha birkaçını mutlaka deneyeceğim. Çökertme kebabı yaparken terbiyenin içine kekik de koymuşsun. Et terbiyesini araştırdım çok bilinen bir yanlış terbiyenin içine kekik konulmasıymış. Kekik et pişmeden 10-15 dk. önce konulmalıymış. İşte canım sana gerçek bir araştırmacı yorumcu. Malum ramazan ayı, internette başlıca hobimiz yemek tariflerini araştırmak oldu. Bu arada internette yemekteyiz bölümünde sergilediğin yemek takımına senin deyiminle Zeynepçiğim bayıldım. Neyse gerçekten bu emeğini kutluyorum yemek tariflerin bir yana görsel anlamda da harika bir blog olmuş. Unutmadan sorayım fikri mühimlik nasıl gidiyor? Öpüyorum. (e-mailim: mervekolbakir@mynet.com)
YanıtlaSilMerveciğim ziyaretin için çok teşekkür ederim.Canım benim sen meslek değiştirip araştırmacı gazeteci olmalıymışsın.
YanıtlaSilKiremitte mantarı bloğumdaki gibi yapıyorum hep, evet mantarlar suyunu salıyor ama sonrasında çekiyor.Piştiğinde kiremitte hiç su kalmıyor.
Acı sos tarifini merak ettim doğrusu.
Et terbiyesine gelince, inan kekikle terbiyelendiğinde pişerken o kadar güzel kokuyor ve lezzetli oluyor ki, ben vazgeçmem.Beni tanıyorsun bazı konularda sabit fikirliyimdir. Bildiğimi okurum.
Bloğumu beğenmene çok sevindim.Beni izlemeye devam et canım.Yakında görüşeceğiz zaten. Öpüyorum.