Sevgili Öznur'un bloğunda gördüğümden beri aklımdaydı, kızarmış dondurma yapmak.Daha önce hiç yemediğim için tadını çok merak etmiştim.İyiki denemişim, bayıldım tadına.Daha doğrusu ailece çok sevdik.Benim gibi henüz bu tadı denememişler varsa, ısrarla tavsiye ederim.İşte tarifi...
MALZEMELER
4 büyük top dondurma(Maraş dondurması yada dövme dondurma)
1 büyük kase mısır gevreği (corn flakes)
1 çay kaşığı tarçın
1 yumurta
kızartmak için sıvıyağ
YAPILIŞI
Evimin yakınlarında bir pastahanede satılan dövme dondurmalardan aldım.Sadece iki çeşit satılıyor sade ve kakaolu.Dövme dondurma da maraş dondurması gibi çok koyu kıvamlı.Hemen erimiyor.Tabaklara koymak için bıçakla kesmek gerekiyor.
Bu ön bilgiden sonra gelelim tarife.Dondurmalardan büyük parçalar koparıp elimizle yuvarlıyoruz.Bu aşamada ellerim çok üşüdü.Elde ettiğimiz bu dört top dondurmayı buzluğa kaldırıp 15-20 dk. bekletiyoruz.
Bu arada mısır gevreklerini rondoda iyice parçalayıp içine tarçın katıyoruz.Bunu ikiye ayırıyoruz.Buzluktan çıkardığımız dondurmaların her yerini mısır gevreğine buluyoruz ve dondurmaları bu şekilde 1 gece buzlukta bekletiyoruz.
Ertesi gün dondurmaları önce çırpılmış yumurtaya , sonra kalan mısır gevreğine bulayıp, 4-5 saatliğine buzluğa kaldırıyoruz.Pişireceğimiz zaman buzluktan çıkarıp derin bir kabın içinde ve bol sıvı yağda 8-10 saniye kızartıyoruz.Balla veya çikolata sosuyla servis yapıyoruz.Afiyet olsun.
Ellerine sağlık benimde yapmak isteyipte bir türlü yapamadığım bir lezzet.Sevgiler...
YanıtlaSilellerine saglik canim harika gorunuyor dondurma kizartman hemde kakaolu Mmmmmm
YanıtlaSiluzerindeki misir gevregi sanirim kakaolu dimi
Öznurcum aslıda kakaolu değil, tarçını çok sevdiğim için bolca kattım.Kızarınca bu renk oldu.Senin resimlerin çok daha güzeldi canım.Öpüyorum.
YanıtlaSilEllerine saglik. Mutlaka bir denemeli. Sevgiler....
YanıtlaSilDışarıda beğenerek yiyordum demek ki artık evdede kendim yapabilicem.. ellerine sağlık.. iyi haftalar..
YanıtlaSilay çok ilginç yaa Öznur da görünce de aynı tepkiyi vermiştim ama çok güzel görünüyor.. ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilKızarmış Dondurmayı evde yapmmak hiç aklıma gelmezdi... Ellerine sağlık... Meyve kurusunu nasıl sakladığımı sormuşsun. Geçen yıl az kurutmuştum plastik kapaklı kapta dışarıda durmuştu. Bu yıl daha fazla kuruttum riske girmeyip buzdolabında saklarım sanırım...
YanıtlaSilSevgiler...
Hiç yemedim..denemedim de yapmak için.
YanıtlaSilİşin aslı cesaret edemedim..
Lakın görüntü olarak çok begenırım...
Belki bir gün denerim kimbilir !
Ellerıne sağlık bereketi bol olsun...
Sevgiler..
Harika görünüyor.Dondurmayı kim sevnmez.Her türlü:)
YanıtlaSilo denemeyelerden biride benim.ama en kısa zamanda deneyecegim.ellerine saglık.
YanıtlaSilEllerine sağlık bende denicem bir evime gitsem:)
YanıtlaSilnefis görünüyor canım.ellerine sağlık.en kısa sürede deneyeceğim.öpüyor güzel bir hafta diliyorum.
YanıtlaSilEllerinize sağlık nefis görünüyor.
YanıtlaSilSevgiler:)
Ben de hiç denemedim ama görüntüsü enfes. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilHarika olmuş süper görünüyor ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilİftar sofralarınız için lezzetli tariflerini hazırlarken, iftar sofralarınızı süsleyen tariflerinizi bizlerle de paylaşmaya ve birbirinden değerli hediyeler kazanmaya ne dersiniz?
YanıtlaSilÇünkü biz bu Ramazan, Hamarat Abla olarak sofralarınızın lezzet ortağı MAGGI® sponsorluğunda lezzetli ve besleyici Fırında Tavuk tariflerimizi birbirimizle paylaşacağımız bir etkinlik düzenledik ve tarifleriyle bu etkinliği zenginleştirecek katılımcılara bazı hediyeler vermek istedik.
Ayrıntılar için http://www.hamaratabla.com/
merhabalar,
YanıtlaSilevde hiç denemdim bu uzakdoğu tatlısını ama değişik entersan bir tatlı ellerinize sağlık
sevgiler..